Rólunk

Díszítő festések reneszánsza

„Csak a képzelet szab határt” állítjuk, ami azt jelenti, hogy szinte bármilyen felület, ami festékből elkészíthető, azt az OIKOS anyagaiból létre lehet hozni.

A díszítő festések reneszánszát éljük. A megtévesztésig hasonló hatást érünk el, lényegesen egyszerűbben és gazdaságosabban: barokk mintájú selyemtapétákat idéző festett felületek készülnek, nyers betont varázsolhatunk akár egy nappali falára, rozsdás lemezborítást kaphat az ajtólap, Travertino kő boríthatja kültéri oszlopunkat, antik hatásúvá tehetünk egy bútort, vagy aranylemezt készíthetünk egy gipszkartonra. Sorolhatnánk több száz variációt, természetesen mindezt festékből.

Több mint negyedszázada, e termékek magyarországi bevezetése óta, változatlan körültekintéssel szolgáljuk az építészek, lakberendezők, beruházók és felhasználók igényeit. Fontos számunkra, hogy a megrendelők elképzeléseit átültessük színekbe, festékfajtákba, felületképzésekbe, hogy átadjuk a kivitelezők számára a technológiai ismereteket, valamint szakmai támogatást adjunk a megvalósításhoz.

Tevékenység

Tervezés

Amikor találkozunk egy feladattal, megismerjük a belsőépítész vagy a lakberendező elképzelését egy előre egyeztetett konzultáció alkalmával. Javaslatot teszünk festékfajtára, felületképzésre ismerve a látványterveket, a már kiválasztott fafelületeket, burkolatokat, textileket. Az előzetes tervek alapján elkészülnek a mintafelületek, a megrendelő ennek ismeretében dönt. Lehetetlent nem ismerünk, ami festékből megvalósítható, az nálunk elkészül.

Színezés

A vizes bázisú, fagyveszélyes, de az erős hőhatást sem tűrő festékeket nagy körültekintéssel szállítják, majd korszerű számítógépes színkeverés során már a magyarországi festéklerakatban nyerik el a kívánt árnyalatot. Bizonyos festékek színezése csak a gyárban történhet, elsősorban a kültéri UV kitettség indokolhatja ezt. Speciális, egyedi színkeveréssel is állunk a megrendelők rendelkezésére. Színelemző készülékek helyett a szemünket használjuk, eddig ez tűnt a legbiztosabbnak.

Kivitelezők felkészítése

A különböző díszítőeljárások alapos technológiai és anyagismeretet igényelnek. A felviteli technológiát, ha a kivitelező ezt igényli, demonstrátor munkatársunk bemutatja, részletes tájékoztatást adva az anyaghasználatról, az egyedi szerszámok alkalmazásáról. A kivitelezés során folyamatosan biztosítunk konzultációs lehetőséget.

Dokumentálás

Minden általunk színezett festékről dokumentációt készítünk, így szükség esetén újra elkészül a kívánt szín egy esetleges javításhoz, vagy újrafestéshez. A megrendelő nevén nyilvántartott eredeti színminta segíti, hogy a lehető legtökéletesebben reprodukáljuk a kívánt festéket. 1995 óta több tízméternyi dossziésort töltenek meg az általunk nagy becsben tartott színminták.

Árak

Egyedi és kiemelkedő színvonalú festék

OIKOS – valószínűleg az is jól ismeri e márkát, aki még soha nem találkozott OIKOS festékkel. 1995-ben, a magyarországi bevezetéskor, egy újságcikkben a festékgyártás Rolls Royceának nevezték termékünket. Rolls Roycea sincs mindenkinek, mégis tudják, hogy mi az. 23 éve teljes elkötelezettséggel forgalmazzuk az OIKOS egyedi és kiemelkedő színvonalú festékeit. Valljuk, a legkiemelkedőbb színvonal is forgalmazható elérhető áron

Referencia

Magyarországon több mint 25 éve

A közel negyed évszázad alatt megszámlálhatatlan jelentős kivitelezésnél használták az OIKOS termékeit. Így önkényesen válogatunk a számunkra legnagyobb szakmai kihívást jelentők közül, természetesen a teljesség igénye nélkül. A felsorolásból hiányzik több ezer lakás, üzlet, templom, iskola, közhivatal, szálloda, étterem és magánház, ahol használták festékeinket.

OIKOS Group

Termékeink gyárátása Olaszországban Cesenatico városában történik.

További információért böngéssze honlapunkat, vagy látogasson el bemutatótermünkbe ahol készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére!