Oikos, a világon mindenütt ugyanazt jelenti

category

Blog

author

Oikos

Eredeti, ógörög jelentése szerint: otthon

Zeneakadémia, Müpa, Sándor-palota, szállodák, irodák-, és magánházak …
Számtalan olyan emblematikus, vagy éppen szerényen meghúzódó ház, lakótér, középület, amely az OIKOS festék révén vált igazán otthonná. 2017. szeptemberétől a BnD Partner Kft gondozza a magyarországi elérhetőségét ezeknek a kivételes tulajdonságú anyagoknak festékeknek, …

A cég ügyvezetője Nagy Dávid, aki a közelmúltban Olaszországban, az anyacég elnökével, és a menedzsment képviselőivel tárgyalt a jelenről, és még inkább a jövő fejlesztéseiről.

—  Egy meghatározó jelentőségű kivitelező, építőipari céget vezetsz. Építészmérnökként olyan nagy projektek kivitelezésért vagy felelős, mint például a Corvin Office Towerben, vagy a Váci úti Advance Tower irodaházban fit-out irodaszintek ki építése, Családi házak generálkivitelezése, vagy éppen ipari csarnok műszaki ellenőrzése. Mi döntötte el, hogy az amúgy is sokrétű tevékenységeteket tovább bővítsd?

— Munkáim során sokszor találkoztam az OIKOS termékeivel. Örültem ezeknek a kiváló tulajdonságokkal rendelkező anyagoknak, mert korántsem mindegy, hogy mi kerül azokra a falakra, homlokzatokra, amelyeket átadunk a megrendelőknek. Elkezdtem alaposabban foglalkozni ezekkel az immár több mint 25 éve hazánkban is megtalálható termékekkel, és egyre jobban elismertem egyedi tulajdonságaikat, sokféleségüket, megbízhatóságukat. Így amikor tavaly megkerestek azzal az ajánlattal, hogy szívesen átadnák az OIKOS termékek magyarországi forgalmazási jogát, örömmel mondtam igent. Ezt a döntést már az első munkahetünkön megerősítette két ügyfelünk. Az egyikőjük éppen Kínából települt vissza Magyarországra, és azt mondta, hogy már 25 éve van a lakása falán az OIKOS festék, és semmi baja nincs, de máshová költözik, és ott is a festékünket, és az általunk képviselt minőséget kívánja látni a falán. A másik ügyfél egy fiatalember volt, aki egy „gonddal” érkezett hozzánk, tudniillik megunta a család balatoni nyaralójának 15 éve elkészített felületeit, színeit, stílusát, és újakat akar látni a falakon. Nos, ez a két “kritika” igazán meggyőzött a termék minőségéről és időtállóságáról.

— Itália kultúrája, turisztikai, gasztronómiai értékei mindenkit vonzanak. Te is értékeled a mediterrán életérzést, designt, építészetet?

— Nemcsak a szakemberé, de már huszonévesen a magánérdeklődésem is kialakult az olasz félsziget iránt. Ezt erősítette meg, hogy amikor feleségem fél évet, Udinében töltött, én is többször meglátogattam. Így már nem csak turistaként ismerhettem meg azokat az értékeket, amelyek jótékonyan gazdagítják környezetünket, hanem a mindennapok, az ott élő emberek révén is. Jómagam egyébként a minimalista stílus híve vagyok, szeretem a világos, letisztult formákat, sőt az ipari környezetet, látszó szerkezeteket is. Hiszem, hogy a rendelkezésre álló térnek kell szolgálnia az embert, és nem fordítva.

OIKOS Képek

— Miről tárgyaltál az OIKOS fellegvárában, a cég Cesenatico-i központjában?

— Az ott töltött három nap során három különböző tartalmú megbeszélést folytattunk. Fél napot fordítottunk arra, hogy egy technikus segítségével megismerhessem a legfrissebb technikát, lényegében mind a három nap tárgyaltam a cég regionális vezetőjével, és kétszer találkoztam az OIKOS elnökével. Jól eső érzés volt nyugtáznom, hogy azonos a felfogásunk az alapvetésekben, és egy irányba gondolkodunk a jövőt illetően. Tisztáztuk az együttműködés fejlesztésének lehetőségeit és azt is, hogy miben számíthatunk egymásra.

— Az olaszországi központban nyert tapasztaltakból mi tette Rád a legnagyobb benyomást? Miként összegeznéd az ott látottakat, hallottakat?

— Természetesen a cég egésze meggyőző erőt, rugalmasságot és előrevivő innovációt mutatott. A távlati lehetőségek mellett a jelen is bíztató előrelépést jelent. Elvittem például azokat a fejlesztési terveinket, amelyekkel ősszel fogunk megjelenni a piacon, kiderült, hogy ők is hasonló tervekkel rendelkeznek. Ennek egyik eleme a “White Bianco” program, a fehérben a fehér színvilág bemutatása, megismertetése a közönséggel ezt készíti elő közös programunk, amivel ők is, mi is készülünk. A terveink annyira elnyerték az olasz partnerek tetszését, hogy hamarosan hozzánk, Budapestre is ellátog az olasz OIKOS delegáció.

— Mire számíthatnak az igényeikkel, elképzeléseikkel, terveikkel hozzátok fordulók?

Megőrizzük, és tovább bővítjük azoknak a termékeknek, és ennek köszönhetően azoknak a tervezőknek, kivitelezőknek, nagyberuházóknak és magánszemélyeknek a körét, akik korszerű, könnyen felhasználható, megbízható, kitűnő ár-érték arányú termékekre, diszkrét, vagy éppen nagyvonalú épületekre, munkahelyekre, illetve otthonokra vágynak. A világ szinte minden mai nyelvében előforduló előtag az OIKOS szóból eredő: eco-, vagy öko-; azaz környezetbarát, környezetkímélő, környezettudatos. Az OIKOS minden festéke ilyen, ezért is ajánljuk mindazok figyelmébe, akik környezetbarát otthont, munkahelyi környezetet kívánnak teremteni. Az OIKOS és MI ebben vagyunk és leszünk partnerei a hozzánk fordulóknak.

Nagy Dávid •  Az OIKOS magyarországi képviseletének, a BnD Partner Kft-nek az ügyvezetője
Végzettség • Okleveles építészmérnök
Tanulmányok • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen

További információért böngéssze honlapunkat, vagy látogasson el bemutatótermünkbe ahol készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére!

Leave a comment